Gedicht van de week

Atze van Wieren

Atze van Wieren (1943) is dichter. Op zijn 50e ging hij korter werken om zicht meer aan het schrijven te kunnen wijden. Hij volgde cursussen aan de schrijversvakschool te Amsterdam en zijn werk werd met meerdere literaire prijzen beloond. Van Wieren publiceert in diverse tijdschriften en veel van zijn gedichten zijn opgenomen in bloemlezingen en verzamelbundels. Voor het blad Schrijven Magazine verzorgt hij al jaren de rubriek Tekstuur Poëzie. Hij schreef diverse bundels en in Groningen maakt hij deel uit van het dichterscollectief WP99, dat door de jaren heen werd begeleid door o.a. Remco Ekkers, Wouter Godijn, Tonnes Oosterhof en Jan Glas. Op 14 juli trad hij op in café Marleen te Groningen.


Later

Ik wil een zijn met de dingen.
Ik wil in het oog van de meeuw
het wit zijn, in een zilverpopulier
gregoriaans geruis.

Ik wil wind zijn,
van de golf de kruin,
het voedsel voor een boom.
Ik wil in de ochtendhemel
belofte zijn van wassend licht.

Niet langer dit lichaam
dat zich tegen mij gaat keren,
een hoofd dat op hol slaat,
paniek zaait, angst haalt
uit kloven en gaten.

Ik wil een zijn met de dingen,
sneeuw zijn, wit.

- Atze van Wieren