Gedicht van de week

Rinske Kegel

By 10 september 2012 No Comments

Rinske Kegel (1973) is schrijfster, (trainings)actrice, illustratrice en moeder. Ze heeft op verschillende literaire podia gestaan zoals Festina Lente en Dichtersnachten. Dit jaar was ze te gast met een voordracht uit eigen werk op literair festival de Geest moet Waaien. Ook draagt ze maandelijks een snelgedicht voor op radio 1 bij het programma Dit Is De Dag. Ze viel twee keer in de prijzen bij een Volkskrant columnwedstrijd. In 2008 werd ze genomineerd voor de Op Ruwe Planken gedichtenwedstrijd. Momenteel werkt ze aan een manuscript voor een poëziebundel.


Randje

Er is nog geen vandaag ik vlieg op een tapijt
er valt een vonk tussen mijn wimpers
die innig nog verstrengeld zijn
iets drukt er zwaar op mij

De vraag is of het regent
zo ja
of dat dan lang zal duren

Is het de geur van gister die ik ruik
omhels ik het kussen of zijn lijf als ik ontwaak
waar is Klaas Vaak
nu ik de waarheid uit wil stellen

- Rinske Kegel