Gedicht van de week

Arjan Hut

By 17 september 2012 No Comments

Arjan Hut (Drachten, 19 januari 1976) is een Fries schrijver/dichter. In de jaren 2005/2006 was Hut stadsdichter van Leeuwarden. Zijn werk wordt omschreven als donker-romantisch, surrealistisch, dromerig en zelfs occult. Hut was een van de oprichters van het literaire Internettijdschrift Doar. Hij is opgegroeid in Surhuisterveen en woont in Leeuwarden.


Quid sit futurum cras, fuge quaerere (klaar om te gaan)

Een verhouding begon achter geduldig bloeiende handen.
Wij deelden een verleden in hetzelfde doolhof.
Wij hadden de tijd en mochten ons schuldig noemen.
Zij wilde weten hoe ik zou reageren op haar paniek,
of ik ronddwaalde in systemen. Was ik van plan gewond te zijn,
los te breken van haar verwachtingen, mijn beloftes, etc.?
Dat graf hadden wij vaker gegraven.
Zij dook op mijn rug, wees naar beneden, klaar om te gaan.
En wij verdwenen, twee mensen, in die woelige aarde.

- Arjan Hut