Gedicht van de week

Jelmer van Lenteren

By 29 april 2013 No Comments

Jelmer van Lenteren (Maasdijk, 1987) werd slechtziend geboren en is mede daarom met een omweg via de sport en de verveling uitgekomen bij de dichtkunst. Heeft inmiddels een handvol prijzen op zijn naam staan, een tiental papieren publicaties en een podiumgemiddelde van zo’n twee keer per maand.


KLEUTERSPEL

Je bent een meisje, even jong als ik
en je spookt in mijn herinnering.
Ik leg je neer op mijn oude bed
dat kraakt met dubbele betekenis:

Wat nu spelen is, vinden we later eng. Gek.
Geen van ons neemt leiding en we zeggen niks.
We ruiken aan elkaar, er is geen verboden plek,
niets is raar, en toch -

Als de trap kraakt, schieten wij in onze broek,
ren ik in tranen de gang op
en verzin in alle haast een smoes:
Ik moest naar het toilet
en krijg mijn rits niet dicht.

In de kostbare tijd die ik win,
leg jij de dekens recht.

- Jelmer van Lenteren