Gedicht van de week

Marieke Rijneveld

By 26 augustus 2013 No Comments

Marieke Rijneveld (1991) is een Nederlandse schrijfster, muzikant en dichteres. Sinds 2012 schrijft zij maandelijks voor CultuurBewust.nl en de VPRO Gids. Ze volgde proza en poëzie aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Werk van haar is gepubliceerd in o.a. de VPRO gids, De Revisor, Meandermagazine en bij De Toneelcentrale. Met onderstaand gedicht won ze de De Groninger Museum Poëziewedstrijd.


Tweede moeder

Eén keer in de maand maak ik van een onbekende vrouw
mijn tweede moeder. Ik geef haar de naam van iemand

uit de Libelle en laat haar steeds vragen hoe het met mij
gaat. Ze draagt legerkleding en schiet op mij als ik vind dat

ik eventjes dood mag. Af en toe moet ze kanker, het is
zwaar zo een zieke moeder, zeg ik dan tegen een taxichauffeur.

Soms neem ik haar ook mee naar mijn ouders, te oud
fluisteren ze in de keuken en hoe lang ze nog heeft.

- Marieke Rijneveld