Gedicht van de week

Derk Sibolt Hovinga

By 28 oktober 2013 No Comments

Derk Sibolt Hovinga (1909-1990) was boer en Groningstalig dichter. Hij schreef vooral over de Oost Groninger cultuur en natuur. Ook schreef hij gedichten over historische onderwerpen, mythologie, volksverhalen en mystieke ervaringen. Tevens heeft hij een prachtige bundel geschreven over zijn reis naar Parijs in zijn jongere jaren. Hij heeft negen dichtbundels uitgegeven en was redacteur van verschillende tijdschriften. In 1983 kreeg hij de literaire prijs van Stichting ’t Grunneger Bouk. Sommige van zijn gedichten door muzikanten op muziek gezet. Twee van zijn gedichten zijn onderdeel van het Poëziefestival Dichter bie ons dat 8 november in Winschoten van start gaat. Meer informatie hierover op denieuwambtster.nl


Oldambt

Oldambt
Bin ‘k heer.
‘k Vroag nait minder
‘k Vroag nait meer.

Oldambt:
Mien volk,
Mien laand,
Mien heert,
Mien lot

Wik nait vot.

En in ’t lest
Bin ik west:
In dien schoot
In de dood
Rust ik.

Dat wik,
Oldambt.

- Derk Sibolt Hovinga