Gedicht van de week

Week 7 2017 | Ninah Tiemersma

By 13 februari 2017 No Comments

Ninah Tiemersma (1997), werkt momenteel aan haar eerste dichtbundel. Naast het schrijven van poëzie en proza, studeert ze Griekse en Latijnse taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Een mond vol! Toen we haar vroegen naar haar lievelingsgerecht, noemde ze dat we haar ’s nachts wakker zouden kunnen maken voor, – hoe kan het ook anders -, het Griekse gerecht Spanakopita. Dames en heren, deze week presenteren wij u: Ninah Tiemersma!

Verlosser

Gandhi ben ik niet
en aan Socrates kan ik niet tippen
geen afgestudeerd psycholoog
ligt hier nu naast je in je bed
noch een leraar wijsbegeerte
ik heb geen mooie zinnen
waarmee ik al je pijnen zal genezen
en geen zalfjes, zelfs geen pil
die ik je kan aanbieden
vanuit mijn sterk geloof in Seneca

maar gek maken kan ik je wel
met mijn lichaam of met woorden
en met zinnen die ontsporen
kant noch wal lijken te raken

je spoken wil ik best verjagen
door met vuur dat walmt als wierook
een vlammetje door je kamer te zwieren
maar je redder ben ik niet
je grote liefde ligt daarbuiten

nu waarschijnlijk met een ander lief te liggen
ik ben nu heel even jouw verlosser
noem me hoe je me wilt noemen
beslissen voor je doe ik niet