Gedicht van de week

Week 15 2017 | Andrea Voigt

By 10 april 2017 No Comments

Andrea Voigt (1968) is dichter, schrijver, poëzieredacteur en vertaler. In 2014 verscheen de dichtbundel Plankvrouw bij uitgeverij Voetnoot te Antwerpen. Eerder verschenen van haar de dichtbundels ‘De tempel van Saturnus’ en ‘Serveer de makrelen’. Wij vroegen haar om een gedicht voor het Lentenummer van Avier te schrijven. Zij vertrouwde ons toe dat zij zich momenteel bezighoudt met allerlei Eskimo-woorden voor sneeuw. Dit wakkerde onze nieuwsgierigheid aan! Dames en heren; wij presenteren u deze week een dichteres met een indrukwekkend Curriculum Vitae; Andrea Voigt!

qanisqineq
[sneeuw die op het water drijft]

hoe zacht kun je zinken
onmerkbaar bewegen
dat niemand kan zien hoe je afdaalt

hoe stil kun je ondergaan
verzadigd, onhoorbaar
hoe langzaam dat kan

hoe ver kun je vallen
tot je niet neerkomt
de bodem niet naderend

hoe trek je je voeten
zo lang in als het gaat
hoe val je niet
hoe houd je hoog
wat boven moet blijven

en drijven, en drijven