Gedicht van de week

Week 41 2017 | Monique Spaans

By 9 oktober 2017 No Comments

Moniek Spaans is beeldend kunstenaar en schrijver. Ze schreef en illustreerde twee boeken; Het in vergetelheid geraakte koninkrijk van Pablo Swentibold en Hazenpad of de kunst van het verdwijnen, beide uitgegeven bij Querido. Zij droeg voor bij Onbederf’lijk Vers en Dichters in de Prinsentuin en haar gedichten werden opgenomen in Pretpark Poëzie, Tijdschrift Ei, Meander en verscheidene gelegenheidsbundels. Haar gedicht waagstuk werd deze zomer opgenomen in de Bloemlezing der Bloemlezingen, samengesteld door Ingmar Heytze en Ellen Deckwitz, ter gelegenheid van 20 jaar Dichters in de Prinsentuin. Dames en heren: hier is Moniek Spaans!

loopje

het duurde even
voordat we alle gegevens binnen hadden
maar we hebben u in beeld

u voldoet aan de verwachtingen
er zijn geen afwijkingen geconstateerd

het zijn niet de benen
maar het is uw hoofd dat lijdt
aan het restless legs syndrome

het zijn uw gedachten
die een loopje met u nemen

een onverklaarbaar tintelen:
dat is het leven zelf

u mag naar huis