Gedicht van de week

Week 42 2017 | Remda Spoelstra

By 17 oktober 2017 No Comments

Remda Spoelstra (1966) is auteur van de kinderboeken; ‘Bas Ballon’ en ‘Wonderwater’. Binnenkort verschijnt haar derde kinderboek; ‘Rinkel de kinkel pats boem’. Naast haar werk als schrijfster is ze werkzaam in de zorg en het onderwijs. Wij mogen u alvast het volgende verklappen: Momenteel werkt ze aan haar eerste dichtbundel. Vandaag een eerste stap via Sla|Avier!

Mag ik u bedanken
(Villanelle)

Steek het niet onder stoelen of banken
Krop het niet op, gooi het er uit
Mag ik u bedanken

Uitgekauwde types op biechtbanken
Smakeloos plat, het kost je geen duit
Steek het niet onder stoelen of banken

Hangende modellen in collegebanken
Vlak het niet af, gom het niet uit
Mag ik u bedanken

Vasthoudende plakkers aan toonbanken
Taai en stug is de buit
Steek het niet onder stoelen of banken

Samengeperste figuren over loopplanken
Verspreide indrukken, kom er voor uit
Mag ik u bedanken

Afgedankte voederplanken
Kauwgom kauwend Nederland, ik zeg het voluit
Steek het niet onder stoelen of banken
Mag ik u bedanken