Gedicht van de week

Week 16 | Romain John van de Maele

By 18 april 2018 No Comments

Romain John van de Maele (1948) debuteerde in 1974 met ‘Dagboek van een paria’. Zijn recentste bundel verscheen in 2015: ‘Herfsttij van het verlangen’. Hij publiceerde essays, proza en recensies. Zijn proza werd meermaals bekroond, o.a. met de Hendrik Prijs-prijs 1984 en twee maal de Handpalmprijs voor ultra korte verhalen. Er verschijnen regelmatig gedichten in tijdschriften en hij recenseert dichtbundels voor Meandermagazine. SLA|Avier laat u middels een voorpublicatie, alvast kennis maken met de bundel ‘Schaduwspel’, die waarschijnlijk dit jaar nog zal verschijnen. Dames en heren: Romain John van de Maele! Wat een machtig mooie naam!

Ze heeft geen harde snavel

Haar ogen zoeken tevergeefs
naar aangezichten van toen,
en haar oren klappen dicht
zodra de papegaai gaat spreken.

Wie heeft hem leren praten,
en waarom? Ze begrijpt niet
waarom hij elke dag predikt
en nooit zijn wonden likt.

Zij heeft geen harde snavel
om weerwerk te bieden,
geen adem om tegen te spreken.
Wie heeft haar bestolen?