Gedicht van de week

Week 47 | Rabin Gangadin

By 20 november 2018 No Comments

Rabin Gangadin (1956) is schrijver en dichter. Hij studeerde af als arbeidssocioloog en promoveerde in oktober 1998 tot doctor in de sociale economie. In 1981 werd er in het maandblad Avenue, uitgebreid aandacht besteed aan proza en poëzie van de debuterende Rabin Gangadin. Hierna volgden onder meer ‘De Gids’, ‘Argus’, ‘Yang’, ‘Ons Erfdeel’, ‘Maatstaf’,’De Tweede Ronde’ en nu ook ‘Sla|Avier’. Hieronder een gedicht dat afkomstig is uit het manuscript ‘De worsteling van alledag’. Dames en heren, het woord is aan: Rabin Gangadin!

DE TREINREIZIGER

De ochtend begint in de trein,
merkbaar langzaam rijdend.
Het eerste daglicht valt
over de uitgestrekte, boomloze vlakte.

Vogels met glanzende vleugels,
niet in staat zich hoger te verheffen
onder de loodzware hemel, in een
langzame vlucht, vlak strijkend

over de aarde. Kijkend door de afgeveegde
wasem van de ruit het beeld van
een troosteloze , wereld, waarin mensen
in wanhoop elkaars onschuld vereren.